Voor & na…

– – V O O R & N A – –

Even een voor en na impressie van wat een degelijk filtersysteem kan betekenen! Deze grasgroene vijver van 80m³ schreeuwde om een oplossing:

– OASE aquamax eco expert 20000/12v (voor eveneens VEILIG zwemplezier)

– OASE Bitron Eco 240w UVC toestel

– Poly Tech MOVE 200

– OASE Skimmer 250

80m³ natuurlijke vijver met visbestand, VOOR filtersysteem
Poly Tech MOVE 200 – bewegend bed filter

Is een grasgroene vijver, een herkenbaar probleem voor u? Informeer naar onze oplossingen!

Kobayashi Nisai

Wij zijn momenteel druk bezig met het aankopen van onze koi. Zo kunnen wij al verklappen dat u bij ons vanaf einde maart, begin april 2023 uit tosai van Aokiya, Koshiji, Yamasan, Miyaishi, Tanaka H en Sakazume alle variëteiten zal kunnen terugvinden. Van zodra deze bij ons binnenkomen plaatsen we alvast enkele teasers op onze facebookpagina,
instagrampagina en onze website.

Ook kochten wij reeds heel wat mooie nisai. Zo ook deze nisai van Kobayashi, maat 40-45cm! Interesse in deze koi? Stuur ons een mailtje! (info@vijversdemars.be)

Kweker: Kobayashi
Maat: 40-45cm
Beschikbaar vanaf April 2023

Interesse in deze koi? Stuur ons even een mailtje voor meer informatie en prijzen!

Wintertips

Hoe maak ik mijn vijver winterklaar? Wat als het vriest? Moet ik mijn vissen nog voeren? Lees hier onze praktische wintertips

Winterklaarmaken van uw vijver

  1. Laat u uw pompgevoegde externe filtering doordraaien in de winter? (bij Koivijver bv) Isoleer dan alle bovengrondse aan en afvoerleidingen. Zorg tevens dat de uitstroombuis van de filter onder water uitkomt in de bovenste waterzone. Zo koelt u het vijverwater minimaal af. Regelbare pompen mogen drastisch teruggeschroefd worden, afhankelijk van de watertemperatuur en visbezetting. UVC toestel kan u best verwijderen, reinigen en droog opbergen. Vergeet zeker bij de herinstallatie in het voorjaar de lamp niet te vervangen.
    Water in beweging kan in principe niet bevriezen in onze matige winters. Maar stel u maar eens voor mocht u toevallig die dag, met toevallig strengere vriestemperaturen niet thuis zijn bij een stroompanne… dit kan aanzienlijk wat schade berokkenen aan uw filtersysteem!
  2. Controleer de waterkwaliteit VOOR de winter. Een optimale waterkwaliteit zorgt ervoor dat uw visjes de winter goed doorkomen zonder problemen.
  3. Verwijder afgestorven plantresten, bladval.
  4. Plaats een ijsvrijhouder.

Wat als het vriest?

Mocht de vijver toch dichtvriezen kan er geen gasuitwisseling meer plaatsvinden en kunnen uw vissen sterven… Wat u zeker niet mag doen is een gat breken in het ijs door er op te slaan of boren! dit geeft zo’n sterke trillingen dat uw vissen hier problemen door kunnen ondervinden. De beste manier is om met een kom heet water, of de haardroger een gat in het ijs te smelten. Plaats hier alsnog een ijsvrijhouder om de gasuitwisseling te laten plaatsvinden.

Moet ik mijn vissen nog voeren?

Ja!

Al volgt het voerpatroon de temperatuur van het water! Houd hierom rekening met het volgende schema:

WatertemperatuurType voedersVoorbeeld Hikari voerVoorbeeld Golden Pond voer
+ 18°CBasisvoer + kleur- en groeiversterkend voerHikari Gold, Saki Hikari Color, Hikari SpirulinaGolden basic + Golden color & growth
+16°CBasisvoer + groeiversterkend voerSaki Hikari GrowthGolden Basic + Golden color & growth
+15°CBasisvoerHikari Staple, Saki Hikari Balance, Hikari Friend, Hikari ExcelGolden basic + Golden Conditioner
+5°CLicht verteerbaar voerHikari Wheat-Germ, Hikari Wheat-Germ Sinking, Saki Hikari Multi SeasonGolden Conditioner
+5°C met vorstZinkend voer!Hikari Wheat-Germ SinkingGolden winter